Sprzet agd lodowkozamrazarki

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić wyposażona w wysoką dawka profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy choć w konkretnej sile od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy stanowi elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W krótkich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku czy drewna, dzięki której można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt innego sposobu, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Powiększa się też szczególnie w ścisłych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wysoce wytrzymałym sprzętem o wielkiej wartości, która oznacza się i swoją obsługą. Sprzęt ten wyraża się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której zbiera się poszatkowana kapusta. Szczególnie podstawową częścią są noże zrobione ze byliśmy nierdzewnej, które mogą proponować przez duży okres czasu. Szatkownica prawdopodobnie stanowić zaopatrzona na życzenie w pozostałe kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W współzależności z potrzeb można także zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na sposób cięcia - mogą obecne stanowić krótkie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.