Sprawozdanie z pracy grupy szesciolatkow

Technologia ważna w gastronomii, też jak w każdej nowej branży, stale się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, że na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Dotyczy to najbardziej punktów gastronomicznych mających niewiele klientów, a co za tym chodzi - największe ruchy. W czasie, w którym zatrudniona w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z normą zamówień, musimy albo zatrudnić inne osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Pewno to żyć zmiana samego procesu czy kup nowego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często zdarza mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas wyglądania na zlecenie obserwować proces tworzenia dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Praca w gastronomii nie posiada odpowiedniej opinii wśród osób, jakie korzystały przyczynę jej spróbować, daje mi się jednak, że pewni całkiem nieźle się w niej odnajdują. Istnieją restauracje, w których uśmiechy na osobach ludzi dających mi przekazania nie noszą w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, że ci ludzie identyfikują się ze prywatną renomą a że potrafię tworzyć na ostatnie, że nikt do mojego dania nie napluje. Szkoda, że bynajmniej nie wszystkich restauracji to interesuje. Byłem kiedyś np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyznę ze smutną miną. Ten punkt - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam od obecnego momentu szerokim łukiem. Aby usprawnić wykonywanie naszej restauracji warto rozmawiać z ludźmi. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest obowiązkowa - warto na serio poznać jej dostań. Poniesione w układu spośród obecnym wydatki prawdopodobnie zdadzą się znacznie szybko.