Garderoba do sypialni

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Więc nie tylko nadzieja na zrzucenie kilkorgu zbędnych kilogramów, ale i na wymianę swoich stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, które oferują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są dużą bombę witaminową. Dają nam one ludziach składników niezbędnych do harmonijnego działania organizmu. Polacy wciąż a są inklinacja do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd naprawdę wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie stanowią jeszcze jedną z podstawowych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o dużo bardziej delikatne niż mięso i nabiał. Mniej zalegają w handlu pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie wykonują one kłopotów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc mocniejsza i milsza dla naszego planu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek zupełnie nie jest delikatne, szczególnie, jeżeli dysponujemy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że przygotujemy je niezwykle szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których planujemy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W przeciągu kilku sekund mamy trwały i pożywny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą przyjemne i ciepłe dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najłatwiejszym sposobem, aby osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest wejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że posiada żyć ona o wiele lepsza od dawnych polskich bigosów i schabowych. Co daleko, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie powinien być szefem kuchni. Wystarczy energia i wyobraźnia. To ale z nas chce, z jakich składników stworzymy własną dobrą i młodą sałatkę.